Terrat Verd del Centro de Participación Activa para Personas Mayores (Casc Antic)

 

 

 

 

Des de l’experiència del Col·legi Huerta de Santa Marina i Huerto del Rey Moro, respectivament un pati en el ciment i una escombrera que s’han convertit en selves urbanes, neix el projecte d’hort en permacultura al terrat del CPA Casc Antic.
Al llarg de tres anys, el terrat s’ha convertit en un jardí amb més de 100 varietats de plantes medicinals, aromàtiques, silvestres, comestibles, hortalisses i bio-reguladores.
Rica en biodiversitat per espècies vegetals i animals, el terrat del centre no només rapresenta una resposta davant l’efecte “illa de calor” a la ciutat sinó també un pas cap a la transició d’una ciutat renaturalizada i sostenible a través de les seves pràctiques en la recuperació de l’aigua, regeneració dels recursos naturals i dels residus sòlids orgànics, autoproducció i autosuficiència alimentària.
També, el terrat de Centre és un lloc d’aprenentatge, trobada i intercanvis intergeneracionals inspirat per la natura, on l’experiència de cada persona genera nous coneixements i valors comunitaris des del compartir i el fer col·lectiu; és el lloc en el qual podem entendre que les paraules “cultura” i “cultiu” tenen la mateixa arrel.

Nom representant: Luciano Furcas, Tiziana de Angelis
Tipologia de projecte: Hort en Permacultura Urbana
Emplaçament: Sevilla
Agents implicats: Centro de Participación Activa para Personas Mayores “Casco Antiguo”. (Junta de Andalucía)
Any inici: 2017